Koulukiusaaminen
Blogi / Koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan pitää puuttua heti

Koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan pitää puuttua heti

Julkaistu:

Kukaan ei saa joutua tilanteeseen, että koulussa ei ole turvallista olla. Koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan pitää puuttua heti. Niin sanottu Etelä-Karjalan malli pitää ottaa kokeiluun pikaisesti Espoossa. Lainvastaisia tekoja ei saa katsoa sormien läpi, koska paitsi että se on uhria kohtaan väärin, se antaa myös väärän signaalin tekijälle.

Lapsilla on aikuisten kanssa yhtäläiset oikeudet lain suojaan ja fyysiseen koskemattomuuteen. Tämä koskee myös koulussa vietettyä aikaa sekä koulumatkoja. Kouluväkivaltaa ei saa vähätellä sen enempää uhrin kuin tekijän nuoren iän takia. Etelä-Karjalassa on hyviä kokemuksia kodin, koulun ja viranomaisten tiiviistä yhteistyöstä kouluväkivallan vähentämisessä.

Vuonna 2018 käynnistetyssä Etelä-Karjalan mallissa kouluväkivaltaan puututaan heti ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. KIVA-koulun yhtenä ilmeisenä puutteena on se, että vanhemmat jätetään siinä ulkopuolelle. Tällöin on jo lähtötilanteessa liian vähän työkaluja käytössä. Kaikki aikuiset tuleekin ottaa mukaan: huoltajat, opettajat, oppilashuoltoa ja väkivaltatilanteessa poliisi. 

Etelä-Karjalassa on todettu tehokkaaksi käyttöön otettu koko maakunnan yhteinen ohjeistus. Ohjeistus tuo yhteiset selkeästi kirjatut ja riittävän vakavat toimintatavat kouluväkivaltaan. Etelä-Karjalan malli on osoittautunut konkreettiseksi ja tehokkaaksi keinoksi parantaa lasten ja nuorten kouluturvallisuutta. Tämä malli pitää ottaa kokeiluun Espoossa kouluväkivallan vastaisessa toiminnassa ja koulujen ammattilaisille tulee tarjota asiassa riittävästi tietoa ja koulutusta.

Lisää julkaisuja

13.9.2021

Valtuustoaloitteeni sähköautojen latausverkoston riittävyydestä Espoossa

Jätän ensimmäisen valtuustoaloitteeni maanantaina 13.9.2021. Aiheena on sähköautojen latausverkoston riittävyys Espoossa. Toivottavasti aloitteeni saa kannatusta. Tässä aloitteeni kokonaisuudessaan. Valtuustoaloite sähköautojen

5.8.2021

Koronapassi nopeuttaisi palaamista normaaliin, turvallisesti

Monet palveluntarjoajat ovat olleet koronan takia kovilla. Konkursseiltakaan ei olla vältytty. Kaikki me haluamme palata normaaliin. Turvallisuus on kuitenkin ykkösasia. Voisiko ratkaisu olla koronapassi?

1.6.2021

Ruuhkamaksu lisäisi työn kokonaisverotusta

Miksi ruuhkamaksua ajavat innokkaimmin ne, joita se vähiten koskee?

Mietitäänpä perhettä, joka kulkee kodin, päiväkodin, koulun, harrastusten ja kaupan välillä. Aikatauluissa on huomioitava paitsi päiväkodin aukioloajat, myös oma työaika. Harva voi täysin vapaasti valita omia työaikojaan. Palvelualan työntekijällä joustomahdollisuus on usein vieläkin pienempi. Lisäksi illalla saattaa olla lapsen tai oma harrastus, joka sekin vaikuttaa perheen aikatauluihin.